Zoeken op Voetbaltube.com

Op zoek naar een speler, club of een leuk voetbalfragment? Dat kan door gebruik te maken van de zoekbalk.


Voetbalwedden

Online Voetbalwedden begint hier

Wedden op voetbalwedstrijden is een verschijnsel dat bijna net zo oud is als sporten zelf. De eerste bewijzen van weddenschappen op sport en spel dateert zelfs uit de tijd van de Griekse stadstaten, wat wil zeggen dat wedden op sport al meer dan 2000 jaar bestaat. Wedden op voetbalwedstrijden bestaat uiteraard nog niet zo lang, maar is toch ook absoluut geen nieuw verschijnsel. Vooral in Engeland is wedden op voetbalwedstrijden al decennialang ongekend populair. Het was daar zelfs heel normaal dat spelers weddenschappen afsloten op wedstrijden, maar dat is inmiddels natuurlijk verboden.

Tips voor het wedden
Alle artikelen over wedden

Er zijn altijd wel voorbeelden te noemen van een speler die een leuk bedrag wint met voetbal wedden. Zahavi speelde al een tijd niet bij PSV maar deze...

Voetbalwedden wordt gedaan door heel veel mensen. Van studenten en zakenmensen tot voetballers. Het geeft een kick en de kans om veel geld te ver...

Betcity

Wil je ook voetbalwedden bij Betcity? Op het moment een van de populairste bookmakers!

24/7 Bereikbaar
€ 20,- welkomstbonus
Groot aanbod

Voetbalwedden in 2021 - De ultieme voetbalgids 

Er is jarenlang geprobeerd om het wedden op sportwedstrijden te verbieden. Dat heeft er nooit toe geleid dat de liefde voor wedden is afgenomen. Heel veel mensen sluiten weleens weddenschappen af op sport, en vooral op voetbal. Mede daarom is er tegenwoordig steeds meer sprake van verregaande legalisering. Dat moest ook wel, vanwege de populariteit en het feit dat met de komst van het internet wedden voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Om online wedden in de hand te houden heeft de overheid in Nederland, net zoals in andere landen overigens, strenge regels opgesteld voor bookmakers. Op dit moment mag in Nederland alleen TOTO zich bezighouden met online wedden, alleen zij hebben een licentie.

Vanaf 1 oktober is het voor andere aanbieders ook mogelijk om legale weddenschappen aan te bieden, waardoor er vanaf dan dus wellicht meer keuze is. Om deze reden hebben we in dit artikel alles over wedden op voetbal op een rijtje gezet, zodat jij straks alles weet wat nodig is om weddenschappen op voetbalwedstrijden af te sluiten. Want wil jij alles te weten komen over voetbalwedden? Kijk dan op Voetbaltube, hier vind je alle informatie die jij nodig hebt!

Wed bewust, ken de risico’s van wedden

Weddenschappen afsluiten neemt risico’s met zich mee. In Nederland kent waarschijnlijk iedereen de slogan; Speel bewust 18+, wel. Die hier je overal voorbij komen, omdat dit door de Nederlandse overheid is verplicht sinds een aantal jaren. Dit is bedoeld om mensen bewust te maken van de risico’s van wedden. Het is natuurlijk heel leuk, spannend en interessant om te gokken op voetbalwedstrijden, er zit wel een risico aan.

Ben je bewust van de risico’s

Veel mensen denken misschien niet direct aan de risico’s die wedden op voetbal of andere sporten met zich meebrengt. In het weekend een beetje geld inzetten is ook niet zo erg. De meeste mensen zullen hier geen problemen mee krijgen, niet verslaafd raken aan gokken en financieel niet in de problemen komen. Die mogelijkheid bestaat echter wel en het kan ook jou gebeuren. Het is heel makkelijk om steeds iets meer te gokken, iets meer in te zetten en iets meer risico’s te nemen. Wanneer je laat leiden door je emoties is het mogelijk om in deze val te trappen. Als dat dan een keer gebeurt is er natuurlijk nog niet zoveel aan de hand, maar ben je er dan wel bewust van. In principe ben jijzelf natuurlijk verantwoordelijk voor je gedrag rondom gokken, maar de overheid heeft ervoor gezorgd dat hier ook een taak is weggelegd voor aanbieders van weddenschappen. Daarom moet een aanbieder van weddenschappen je voorzien van informatie en je wijzen op de gevaren van wedden. Vandaar ook de slogan speel bewust 18+. Hieruit wordt ook veel duidelijk van de regels van de overheid. Wedden mag pas vanaf 18 jaar, en het is belangrijk om iedereen bewust te maken van de gevaren.

Wedden mag verantwoord vanaf 18 jaar

In Nederland mag je pas gokken en wedden als je volwassen bent. Dat is dus wanneer je 18 jaar of ouder bent. Je mag op deze leeftijd autorijden, alcohol drinken en dus ook wedden. Is die leeftijd dan gewoon zomaar gekozen? Nee. Onderzoek heeft meerdere malen uitgewezen dat jongeren minder goed in staat zijn om verleidingen te weerstaan en risico’s goed in te schatten. Volwassenen zijn beter in staat om dit te doen. De risico’s op problemen bij gokken worden hierdoor natuurlijk minder. Offline is de leeftijd makkelijk te controleren, online is dat wat lastiger. Daarom moet je altijd je leeftijd invoeren bij online gokken. Nu denk je waarschijnlijk, dan kan ik toch invullen wat ik wil? Wanneer je echter grotere bedragen wil laten uitbetalen moet je documenten overleggen, dus ook bij online wedden moet je echt 18 jaar of ouder zijn.

Hoe weet ik dat voetbalwedden veilig is?

Naast de risico’s rondom je eigen gedrag met wedden heb je ook nog het risico op veiligheid. Je wil natuurlijk wel betrouwbaar weddenschappen afsluiten. Of het nou gaat om grote of kleine bedragen, je wil dat het veilig gaat. Als je winst maakt wil je dit geld namelijk wel ontvangen. Omdat er zoveel bookmakers zijn, straks ook legale bookmakers in Nederland, is het misschien lastig om te bepalen wanneer het nou wel en niet veilig is. Er zijn veel websites met een goede quoteringen, flitsende foto’s en een ogenschijnlijk mooi aanbod. Dit wil echter niet zeggen dat het betrouwbaar is. Het is belangrijk dat je geld krijgt uitgekeerd en ook dat je bij problemen contact kunt opnemen. Veiligheid is de basis van goed en leuk wedden, en gelukkig is het bekijken of een bookmaker wel of niet betrouwbaar is niet zo heel lastig. Vraag je altijd onderstaande dingen af wanneer je gaat bepalen of een website wel of niet veilig is. Als een bookmaker hier goed uitkomt, is de kans dat het veilig en betrouwbaar is redelijk groot.

Kies altijd een bookmaker met een licentie

Het is in Nederland niet voor iedereen mogelijk om zomaar een online gok platform op te zetten, in elk geval niet legaal. Voor zo’n bedrijf gelden strenge regels en eisen. Of ze hieraan voldoen is vrij makkelijk. Je kunt simpelweg checken of de bookmaker een officiële licentie heeft. Kies dan altijd voor een bedrijf met een Europese licentie. Dit garandeert de veiligheid. Deze bedrijven worden ook regelmatig gecontroleerd.

Kijk naar de verbinding

Wanneer het bedrijf waar je gaat gokken in orde is ben je er nog niet. Gokken op internet is namelijk ook interessant voor criminelen. Daarom is een veilige verbinding essentieel. Als een bookmaker gebruik maakt van een SSL verbinding is het over het algemeen veilig, je herkent dit aan https. Goede bookmakers controleren daarnaast altijd wie je bent. Vaak al aan het begin, en wanneer je grote geldbedragen laat uitkeren zijn de checks nog wat uitgebreider. Zo weten ze zeker dat andere mensen er niet met je geld vandoor kunnen gaan.

Kijk goed naar de bereikbaarheid

Als je gokt bij een betrouwbare bookmaker heeft deze niets te verbergen. Klantenservice is hierbij heel belangrijk, want dit laat het beste de mate van transparantie zien. Hier kun je terecht met alle vragen en mogelijke problemen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om algemene vragen of bepaalde problemen. Als een bookmaker een goed bereikbare klantenservice heeft is dit een goed teken, als dit niet zo is kun je maar beter even goed opletten.

Kijk naar de reviews en ervaringen

Een van de beste checks die je kunt uitvoeren is kijken naar recensies en ervaringen. Wanneer er een licentie is, de klantenservice goed bereikbaar is maar de reviews zijn niet goed, dan kun je alsnog beter verder kijken. Er zijn over op internet recensies te vinden. Op Google, facebook of speciale vergelijkingssites. Het is hierbij belangrijk te kijken naar de totale ervaringen en wat er wel en niet goed is. Trek hieruit vervolgens je conclusies.

Kijk naar de staat van dienst

Zelfs goede recensies zeggen niet altijd alles. Een bookmaker die pas net actief en al veel goede recensies heeft is misschien niet het meest betrouwbaar. De jarenlange ervaringen van een aantal bekende bookmakers biedt toch voordelen. Zij hebben een goede naam opgebouwd en daardoor ook veel meer te verliezen dan net begonnen bookmakers. Als je al deze dingen hebt bekeken kun je een doordachte keuze maken in welke bookmaker jij vertrouwt om te gaan wedden.

De kosten van wedden op voetbal

De kosten van wedden op voetbal, daar gaat het natuurlijk uiteindelijk allemaal om. Je hebt mensen die enkele tientallen euro’s inzetten, maar het kan ook zijn dat je om honderden euro’s of meer wedt. Hoewel dit nogal een verschil maakt is het voor de kosten en het uitbetalen niet zo belangrijk. De stappen blijven altijd hetzelfde. Je stort allereerst geld op je account, vervolgens kun je weddenschappen afsluiten. Als je geld verliest ben je de inzet kwijt, als je winst maakt wordt dit binnen een bepaalde tijd op je account gestort. Dan kun je dit geld opnieuw inzetten op wedstrijden, of je laat het uitbetalen. Hieronder hebben we nog op een rijtje gezet hoe dit precies in zijn werk gaat.

Je digitale portemonnee

Bij wedden is het niet zo dat je vanaf je bankrekening of creditcard een weddenschap kunt afsluiten. Wanneer je een account opent bij een bookmaker krijg je hierbij een digitale portemonnee, gekoppeld aan je persoonlijke spelersaccount. Je moet voordat je een weddenschap kunt afsluiten eerst zorgen dat je geld hebt in je digitale portemonnee. Dit kost je natuurlijk een extra stap, maar is wel meteen een eerste beveiliging. Je kunt niet zomaar extra geld inzetten, waardoor je minder snel in de verleiding zult komen om teveel in te zetten. Je kunt het voor jezelf nog veiliger maken door elke maand of week een vast budget in je digitale portemonnee te storten, waardoor je nooit meer dan dat bedrag kunt uitgeven. Uiteraard hebben de bookmakers het storten van geld wel zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je kunt direct na het inloggen kiezen om geld te storten, of op te nemen. Vervolgens kom je een pagina waar je bepaalt hoeveel geld je wil storten en kun je kiezen voor de betaalmethode. Nadat je dit hebt gedaan kun je vaak vrijwel meteen aan de slag met je gestorte geld, en dus direct weddenschappen afsluiten. Bij bookmakers met een licentie kun je ook altijd via Ideal betalen.

Houd rekening met stortingslimieten

Je krijgt vaak te maken met limieten qua stortingen. Als je niet zoveel wil inzetten moet je kijken naar de minimale limieten, als je wat groter geld wil inzetten moet je meer kijken naar de maximale limieten. De limiet hangt vaak ook af van de gekozen betaalmethode. Veel online bookmakers maken gebruik van een welkomstbonus. Hiervoor moet je vaak wel een minimaal bedrag storten, let daar dus ook even goed op. Het is natuurlijk zonde als je dat laat lopen.

Een uitbetaling aanvragen

Het gaat bij wedden natuurlijk niet alleen om het storten van geld en plaatsen van weddenschappen, het gaat ook om de uitbetaling. Als je een weddenschap wint verdien je geld, waardoor het bedrag wordt gestort op je account. Dit geld komt dus ook weer niet rechtstreeks op je bankrekening, maar in je account. Je kunt dit gebruiken om opnieuw weddenschappen af te sluiten, of je laat het geld (deels) uitbetalen. Je kunt dit helemaal op je eigen manier doen. Je kunt bij elke gewonnen weddenschap een uitbetaling aanvragen, je kunt bijvoorbeeld elke maand een uitbetaling aanvragen of je laat geld boven een bepaald bedrag uitbetalen. Uiteraard zit ook hier weer een voorwaarde aan in de vorm van limieten. Je moet altijd een minimaal bedrag laten uitbetalen. Als je redelijk kleine weddenschappen afsluit zul je wat meer weddenschappen moeten winnen voordat je de winst kunt laten uitbetalen. Wanneer je grote bedragen inzet moet je kijken naar de maximale limiet qua uitbetalen en kun je hierop ook een broker selecteren. Bij de meeste bookmakers is een uitbetaling gratis, soms betaal je transactiekosten. Let hier ook altijd op bij kiezen van een broker.

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer je een uitbetaling aanvraagt?

Het aanvragen van een uitbetaling is net zo makkelijk als geld storten. De uitbetaling knop is ook makkelijk te vinden en ook qua betaalmethode heb je vaak keuzes. Zo kun je het op je bankrekening laten storten, maar vaak bijvoorbeeld ook op Paypal. Het duurt in dit geval wel wat langer voordat je het geld op je bankrekening staat, meestal heeft de bookmaker hiervoor een maximale termijn ingesteld. Over het algemeen zal dit enkele dagen zijn. Bij de eerste betaling of een grote soms geld moet je soms extra documenten overleggen om aan te tonen dat je echt bent wie je zegt te zijn. Deze controles nemen overigens niet heel veel tijd in beslag.

Kijk altijd goed naar de betalingsregels van je bookmaker

Geld storten of een uitbetaling aanvragen is super belangrijk, en daarom is het ook van belang om hierop een bookmaker te selecteren. Bij vrijwel elke broker vindt je hier uitgebreide informatie over, die je dus even goed moet doorlezen. Na het bekijken van die informatie kun je weer beter een keuze maken wat betreft het juiste wedkantoor.

Welke bookmaker past bij mij?

In Nederland kun je online op dit moment alleen nog bij Toto wedden op voetbal, maar na 1 oktober wordt het dus mogelijk voor andere brokers om ook actief te zijn op de Nederlandse markt. Je kunt natuurlijk ook bij buitenlandse brokers te wedden. Hieronder hebben we een lijst van bookmakers met een Europese licentie op een rijtje gezet, met een korte beschrijving.

Betsafe
Deze broker heeft een samenwerking met Manchester City en gokt op een grote naamsbekendheid. Betsafe valt vooral op vanwege een goedwerkende app met een goed overzicht. Je kunt hiermee altijd gokken en wedstrijden volgen via een livestream.

Betsson
Dit is ook de eigenaar van Betsafe, en Kroon Casino, maar heeft ook onder eigen naam een platform waar je kunt wedden op voetbal. Deze bookmaker biedt hoge limieten, een hele goede helpdesk, vaak acties en eigenlijk maar één minpunt; de quoteringen zijn wat minder.

Guts
Dit is nog een relatief jonge bookmaker, actief sinds 2013. De titel verwijst naar No guts no glory. Het grote voordeel van deze bookmaker zijn de goede quoteringen. De bonus is echter niet zo ruim, en de kosten die er komen kijken bij uitbetalingen zijn eveneens een minpunt.

Super Lenny
Hier kun je wedden in stijl, met de chique mascotte Lenny. Het grootste pluspunt is dan ook de website, zowel qua stijl als functioneren. Daarnaast heb je een aantrekkelijke bonus en hoge winst. Livestreams zijn er helaas nog niet, verder is hier alles aanwezig.

MyBet
Dit is een goed presterende bookmaker die eigenlijk nergens echt in opvalt. Alles is gemiddeld en goed. Zeker geen slechte keus.

NetBet
NetBet is ook een prima keuze, maar wel vooral voor recreatieve gokkers. Nette website die wel iets trager werkt dan gemiddeld. Je vindt er wel een uitgebreid aanbod met hoge quoteringen. De maximale winstbedragen zijn redelijk laag, vandaar dat het vooral voor recreatieve gokkers is.

Interwetten
Dit is een bekende naam in Duitssprekende landen, die lang een pionier was. Nu is het nog steeds een betrouwbare naam met ruime limieten, maar ze zijn zeker niet de meest moderne.

LeoVegas
Dit doet natuurlijk meteen denken aan Las Vegas, maar er zit niemand achter uit dat gebied. Goede opties op hetzelfde platform als bijvoorbeeld Unibet.

Bet777
Dit is een van de oudste bookmakers met grote prijzen en goede quoteringen. Betfirst Betfirst valt vooral op vanwege mascotte Lucky. Daarnaast heeft dit platform verhoogde quoteringen en jackpots te bieden. Ook dit is een goede keuze.

Betway Sport
Hier kun je werkelijk op alles wedden qua sport en de naam vindt je ook in allerlei sporten als sponsor terug. Het aanbod is ook ruim en goed, en Betway is een van de populairste namen in de wereld van weddenschappen op sport. Bet-at-home Ook dit is een bekende naam die je regelmatig als sponsor voorbij ziet komen. Het bedrijf heeft veel ervaring en combineert dit met relatief veel vooruitstrevende ideeën. Toch is het zeker niet de meest moderne aanbieder online, maar de lage limieten maken veel goed. Interessant voor recreatieve gokkers.

Rembrandt Casino
Deze broker doet zijn naam tot nu toe nog geen eer aan. De kwaliteit en perfectie loopt nog wat achter, met lage quoteringen en een slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Ook is er geen livestream. Toch zijn er ook pluspunten, zoals het grote aanbod en de kans op gratis tegoeden.

24Bettle
Dit is een relatief nieuwe bookmaker die veel te bieden heeft. Splinternieuwe site, goede quoteringen en 100% stortingsbonus. Tipbet Deze website is ook nog jong, hoewel het bedrijf wel al wat langer bestaat. Een serieuze concurrent met goede bonussen. Ook het grote aanbod is goed, qua voetbal dan. Als je ook op andere sporten wil wedden zijn er betere opties.

Gratis wedden op voetbal? Dat kan met de welkomstbonus!

Zoals je hierboven al af en toe voorbij zag komen maken bookmakers regelmatig gebruik van bonussen om je over de streep te trekken om te wedden op voetbal. De bekendste bonus is de welkomstbonus, ook wel stortingsbonus. Het eerste aantal stortingen worden hierbij met een bepaald percentage verhoogd, tot een bepaald bedrag uiteraard. Hier zitten soms wel voorwaarden aan, waar je dus wel op moet letten. Soms hebben ze ook een free bet na bijvoorbeeld de eerste betaalde weddenschap. Daarnaast zijn er nog een aantal minder vaak voorkomende bonussen.

Hoe werkt wedden op voetbal?

Voordat je straks echt kunt gaan beginnen met wedden op voetbal is het handig om overzichtelijk te hebben hoe het nou precies werkt. Hieronder hebben we de basisstrategieën op een rijtje gezet, waarmee je de kans op winnen groter maakt. Uiteraard draait het uiteindelijk om geluk.

Overzicht houden

Het is slim om eerst naar de wedstrijden waar je op wilt inzetten te kijken, en dan te bepalen wat je denkt qua uitslagen. Pas daarna zou je moeten kijken naar noteringenen, vorm van teams en andere randzaken. Hierdoor ga je meer op je intuïtie af, waardoor je eigenlijk ook beter kunt bepalen waar je wel en niet op moet inzetten. Hierdoor creëer en behoud je overzicht.

Kijk naar de vorm

De vorm van de dag bepaalt veel in het voetbal. Dit is dan ook zeker iets om rekening mee te houden. De quoteringen zijn hier natuurlijk ook deels op gebaseerd. Als je hier goed op inspeelt heb je wellicht kans om te profiteren van quoteringen.

Het soort wedstrijden

Hiermee bedoelen we welke competitie het is. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld een bekerduel is waarbij het ene team normaliter veel sterker is, maar die een aantal dagen erna weer moet spelen in een competitie die ze serieuzer nemen. Op het eind van de competitie kan het zijn dat er voor het ene team niks meer op het spel staat en voor de andere alles, wat ook weer meespeelt.

Schorsingen en blessures
Dit heeft enorm veel invloed op uitslagen, en daarom is het ook verstandig om niet te ver vooruit te wedden. Je kunt eigenlijk het best zo dicht mogelijk bij de wedstrijden weddenschappen afsluiten.

Kijk naar resultaten uit het verleden
Deze bieden absoluut geen garantie voor het heden, maar enigszins invloed hebben ze wel. Al is het maar psychologisch bij de spelers. De quoteringen Dit is natuurlijk het belangrijkste,

De quoteringen.
Vergelijk de quoteringen bij verschillende wedstrijden en bepaal het risico wat je wil nemen. Een lage quotering geeft aan de ene kant minder risico, maar is het risico dat beetje winst wel waard? Daar moet je goed naar kijken.

Randzaken om rekening mee te houden
Denk hierbij aan de zomerstop en winterstop, want die wedstrijden zijn vaak onvoorspelbaar. Of wanneer twee teams allebei gelijk moeten spelen, dit gebeurt dan ook heel vaak. Ook weersomstandigheden en andere randzaken kunnen invloed hebben op de uitslagen, en is dus iets om rekening mee te houden.

Welke verschillende weddenschappen zijn er?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende weddenschappen die je bij voetbal kunt afsluiten. Hier kunnen we een heel groot artikel op zichzelf over schrijven, maar de belangrijkste hebben we hieronder in elk geval voor je op een rijtje gezet:

• 1X2 Weddenschap
• Double Chance Weddenschap
• Over/Under Weddenschap
• Draw No Bet Weddenschap
• HF/FT Weddenschap
• Correct Score Weddenschap
• Goal Weddenschap
• Team Goals Weddenschap
• Corner Weddenschap
• Handicap Weddenschap
• Even/Odd Weddenschap
• Booking Points Weddenschap
• Outrights Weddenschappen
• Wedden op VAR momenten
• Live Wedden

De belangrijkste spelregels bij wedden op voetbal

We bedoelen hierbij niet de regels omtrent het wedden op zich, maar spelregels die leiden tot een succesvolle manier van gokken. Je kunt dit natuurlijk niet helemaal bepalen, maar met deze regels voor jezelf maak je de kans op succes zo groot mogelijk.

Kies de juiste bookmaker voor jou
Dit is de belangrijke eerste stap. Er zijn zoals je hebt gezien veel goede bookmakers, maar het gaat erom dat je de beste voor jouw situatie kiest. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor de bookmaker waar je het meeste geld kunt winnen, maar waar de andere randvoorwaarden ook goed zijn. Waar je precies allemaal op moet letten hebben we hierboven al besproken. Kies de juiste weddenschap Soms is het simpelweg interessant om in te zetten op winst voor een bepaalde ploeg. Of misschien is een combinatie van een aantal wedstrijden juist interessant. Maar er zijn ook weddenschappen die op iets heel anders wedden, die soms ook heel interessant kunnen zijn.

Verdiep je in de wedstrijd(en)
Veel mensen denken een kenner te zijn van voetbal, maar in werkelijkheid valt dit natuurlijk allemaal wel mee. De meeste mensen weten nog lang niet alles. Dat hoeft ook niet, want het blijft gokken. Als je echter zoveel mogelijk kans wil maken op mooie winsten is het wel verstandig om je te verdiepen in de wedstrijden waar je op gokt. Kijk naar het hoofdstuk hierboven over de zaken waar je rekening mee moet houden, en doe dit ook echt.

Let goed op je budget
Bepaal vooraf wat je budget is en blijf hierbij. Trap niet in de bekende vallen. De eerste is willen compenseren als je veel verliest, wat er vaak toe leidt dat je alleen nog maar meer verliest. De tweede is dat je veel inzet wanneer je wint, waardoor je vaak je geld meteen weer kwijt bent. De truc is om je emoties zoveel mogelijk uit te schakelen en je te houden aan de regels die je vooraf voor jezelf had bepaald.

Laat je niet leiden door emoties
Dit borduurt voort op bovenstaande tip. Je moet je emoties onder controle houden, en dan niet alleen qua budget. Je moet ook geen rekening houden met persoonlijke voorkeuren. De club die jij aanhangt maakt niet meer kans om te winnen omdat jij toevallig fan bent, dus zo moet je niet denken. Ook wedden met alcohol is om deze reden vaak niet zo verstandig, zeker niet met grote bedragen.

Live wedden en vooraf wedden is heel anders
Vooraf wedden is een goede kennismaking met wedden op sport en voetbal. Je kunt ook live wedden, waarbij je tijdens de wedstrijd weddenschappen afsluit. Dit kan ook zijn wie bijvoorbeeld de eerste corner krijgt toegekend. Beiden zijn heel verschillend. Vooraf wedden kan zonder de wedstrijden te kijken, live wedden kan eigenlijk alleen als je de wedstrijd volgt.

Zet niet te vroeg in
Dit hebben we hierboven ook al eens genoemd. Het lijkt misschien slim om alvast vooruit te denken en weddenschappen te plaatsen, maar dat is het niet. De omstandigheden kunnen nog zoveel veranderen dat het slim is om pas net voor de wedstrijd weddenschappen te gaan plaatsen.

Blijf bij je strategie
Je kunt wedden op voetbal op allerlei manieren doen. Met hetzelfde bedrag per weekend, met een type weddenschap of wat dan ook. Het is in elk geval slim om voor jezelf richtlijnen op te stellen en je hier ook aan te houden. Ook al is dit even niet succesvol, op de lange termijn werkt het altijd beter dan simpelweg maar wat doen. Blijf bij wat je bedacht hebt!

10 tips voor wedden op voetbal

1. Herken waarde
Dit is in het begin wat lastig, maar je wordt hier vanzelf beter in. Je moet eigenlijk niet kijken naar de quotering op zichzelf, maar naar de waarde. Stel dat een grote ploeg tegen een kleine ploeg speelt. Dan kun je wel inzetten op de grote ploeg, maar dit levert weinig op. Je moet dan afwegen of dit het risico wel waard is.

2. Wed nooit op je eigen club
Inzetten op je eigen club gaat in tegen een van de regels die altijd gelden, emotie erbuiten laten.

3. Quoteringen
Dit is natuurlijk ook altijd belangrijk, maar zoals al gezegd moet je dit vergelijken met het risico.Quoteringen zijn dus niet super belangrijk.

4. Hoe hoger de quoteringen, hoe kleiner de kans
Dit klinkt heel logisch, maar door verleiding kun je dit nog wel eens vergeten. Hoe mooi klinkt het dat je door duizend euro in te zetten een ton kunt winnen? Heel mooi, maar de kans is groot dat je die duizend euro gewoon kwijt bent.

5. Wed niet uit verveling
Je bent er met je hoofd niet bij, en dat is gevaarlijk.

6. Zet in op waar je kennis van hebt
Kennis van voetbal is niet hetzelfde als kennis van Aziatisch voetbal, om maar wat te noemen. En inzetten zonder kennis is gokken, en dat kan iedereen.

7. Kijk naar oefenwedstrijden
Hierbij staat niks op het spel en dat betekent vaak open wedstrijden, met veel doelpunten. Wedden op doelpunten bij oefenwedstrijden is daarom vaak best interessant.

8. Discipline
Dit heeft te maken met het uitsluiten van emoties, dit moet je gedisciplineerd volhouden voor succes op de lange termijn.

9. Kijk naar de lange termijn
Als je gokt voor je plezier maakt het niet uit, maar als je wat wil verdienen is het verstandig om te kijken naar de lange termijn. Snel winst maken is leuk, maar heel lastig. Over een lange periode veel kleine winsten is uiteindelijk ook heel veel geld.

10. Heb er lol in
Dit is heel belangrijk. Uiteindelijk gaan de meeste mensen geld verliezen, anders zou iedereen wel wedden en zouden wedkantoren omvallen. Het gaat ook vooral om de extra spanning en wat lol.

De beste strategieën om te wedden op voetbal

Er zijn vele strategieën, maar deze drie hebben vaak succes opgeleverd bij wedden op voetbal.

Gebruikmaken van wiskunde
Het bepalen van de inzet is natuurlijk iets wat niet onbelangrijk is. Als je hier goede keuzes in maakt kan het zelfs heel winstgevend zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar gebruik maken van wiskundige formules is heel handig. Alle strategieën hierbij gebruiken dezelfde strategie, je inzet op een vaste manier verhogen. Op deze manier maak je met een nieuwe inzet alle voorgaande verliezen in één keer goed.

Kies het juiste moment
Niet alleen de hoogte van je inzet is belangrijk, ook het moment van inzetten. Het is niet voor niks dat de 79e minuut bij live wedden heel populair is. Hierbij zijn er ontzettend veel verschillende manieren, maar kiezen op basis van een moment kan heel slim zijn. Heel af en toe kun je profiteren van een sure bet, door bij verschillende bookmakers op tegenovergestelde dingen in te zetten. Hierbij moet je wel heel snel zijn.

Gegevens bijhouden
Data is alles en dat geldt ook bij wedden op voetbal. Met behulp van data en statistieken kun je onderbouwde keuzes maken die natuurlijk niet altijd uitkomen, maar op de lange termijn vaak wel heel erg helpen en succes opleveren.

Wedden op voetbal in het kort
In dit artikel kun je alle informatie vinden die je nodig hebt over wedden op voetbal. Je weet de geschiedenis van wedden, je kent de verschillende brokers, je weet waar je om moet letten, je hebt tips gehad, een aantal basisstrategieën, factoren om rekening mee te houden, spelregels en informatie over betalingen. Wedden op voetbal zorgt voor extra spanning, lol en geeft je kans op het winnen van mooie bedragen. Het is belangrijk om je hierbij goed voor te bereiden, je emoties zoveel mogelijk uit te schakelen, je goed te informeren, bookmakers te vergelijken, een budget en regels voor jezelf op te stellen en om vooraf een plan te maken en je hieraan te houden. Als je alle bovenstaande tips goed opvolgt, kun je veel lol beleven aan wedden op voetbal en misschien wel een mooi bedrag overhouden. Lijkt je dat wat? Meld je dan nu aan bij een van de bookmakers!