Zoeken op Voetbaltube.com

Op zoek naar een speler, club of een leuk voetbalfragment? Dat kan door gebruik te maken van de zoekbalk.


Top 10 snelste voetballers van de wereld met Nederlander Arjen Robben

15 Juli 2021 - Sjoerd

Wie is de snelste voetballer van de wereld op dit moment? Hieronder een overzicht van de 10 snelste spelers waarvan de snelheid gemeten kon worden.

Update 25-11:
Kylian Mbappe is de snelste voetballer aller tijden ooit gemeten op de voetbalvelden. Hij haalde tijdens een wedstrijd in het shirt van PSG een topsnelheid van 38km p/u. De Fransman loopt zijn tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan. In combinatie met zijn geweldige techniek behoort hij tot een van de beste voetballers ter wereld.

10. Alexis Sanchez (Barcelona), met een gemeten topsnelheid van 30,1 km p/u. Naast zijn snelheid is hij met zijn beweegelijkheid en techniek een gevaar voor elke verdediger.

9. Arjen Robben (Bayern München), met een gemeten topsnelheid van 30,7 km p/u. Zijn specialiteit en al een lange tijd geen geheim wapen meer, is het naar binnen trekken vanaf de rechterkant en verwoestend uithalen met zijn linkerbeen. Tijdens het WK-duel tegen Spanje werd een topsnelheid gemeten van 37 km p/u waarmee hij de snelste speler van de wereld is.

Correctie: Uit nieuwe data van de FIFA blijkt dat Robben niet de snelheid van 37 k/m p/u haalde maar bleef steken op 31,03 km p/u.

8. Franck Ribery (Bayern München), met een gemeten topsnelheid van 30,7 km p/u. Vormt samen met Robben bij FC Hollywood een gevaarlijk aanvalsduo. Samen met zijn onvoorspelbaarheid, schot en snelle dribbel een gevaar voor elke verdediging.

7. Rooney (Manchester United), met een gemeten topsnelheid van 32,1 km p/u. Eenmaal op snelheid en gepaard met zijn fysieke kracht is Rooney moeilijk af te stoppen. In de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest gevaarlijke spitsen van dit moment.

6. Messi (Barcelona), met een gemeten topsnelheid van 32,5 km p/u. Heeft een minder seizoen achter de rug maar iedereen weet wat de kleine Argentijn in zijn mars heeft. Doet elk jaar mee voor de gouden bal en behoort met zijn uitzonderlijke dribbels tot een van de meest effectieve aanvallers.

5. Theo Walcott (Arsenal), met een gemeten topsnelheid van 32,7 km p/u. Door de jaren heen veel geteisterd door blessures maar eenmaal fit een geweldige speler die geen moment uit het oog verloren mag worden. 

4. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), met een gemeten topsnelheid van 33,6 km p/u. De gouden bal winnaar van het afgelopen seizoen en op dit moment de beste speler van het moment. Is tweebenig, zeer gevaarlijk schot, kan goed koppen en is ongrijpbaar voor zijn tegenstander met zijn perfecte techniek.

3. Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), met een gemeten topsnelheid van 33,8 km p/u. Zijn snelheid is zijn voornaamste wapen en net zoals Walcott veel te maken gehad met vervelende blessures. De 27-jarige vleugelspeler zit niet bij de Engelse selectie voor het WK in Brazilië.

2. Gareth Bale (Real Madrid), met een gemeten topsnelheid van 34,7 km p/u. Samen met Ronaldo bij De Koninklijke een gevreesd duo waar verdedigers op voorbaat al de schrik in hun benen hebben zitten. Naast zijn snelheid is de Welshman gezegend met een fluwelen linkervoet en gevaarlijke dribbels.

1. Antonio Valencia (Manchester United), met een gemeten topsnelheid van 35,2 km p/u veruit de snelste van alle spelers. Usain Bolt, de snelste atleet van de wereld haalde op zijn top de 45 km p/u. Bestrijkt bij The Reds de rechterflank en voorziet Rooney en Van Persie van de nodige voorzetten. Een klassieke rechtsbuiten met een perfect voorzet.  

Alle berichten
Laatste berichten

Alle goals
Laatste goals