Zoeken op Voetbaltube.com

Op zoek naar een speler, club of een leuk voetbalfragment? Dat kan door gebruik te maken van de zoekbalk.


De 10 feitjes over Barcelona die je nog niet wist

15 Juli 2021 - Sjoerd

Met miljoenen fans over de hele wereld spreekt FC Barcelona al decennialang voetbalfans aan. De stijlvolle en elegante speelstijl van de ‘Blaugrana’ brengt Camp Nou elke thuiswedstrijd in extase. Niet zo gek dus dat duizenden voetballiefhebbers naar Barcelona komen om een wedstrijd bij te wonen.

Supersterren als Lionel Messi en Luis Suárez van FC Barcelona live bewonderen kan door voetbalreizen te boeken bij een professionele aanbieder. En als je dan met voetbalvrienden een trip aan het plannen bent, wil je uiteraard ook iets te vertellen hebben over deze bijzondere voetbalclub. Daarom hier de 10 feitjes die je nog niet wist over FC Barcelona:

1. Meer dan voetbal
FC Barcelona is een zogenaamde omni-sportvereniging. Met successen in basketbal, handbal en rolhockey op professioneel niveau. Op amateurbasis is de club ook actief in veldhockey, rugby, wielrennen en tal van andere sporten. FC Barcelona is meer dan voetbal.

2. Recordjaar 2009
In 2009 werd FC Barcelona dé recordhouder ‘officiële titels in een kalenderjaar’. Naast het kampioenschap in Spanje wonnen de Blaugrana ook de beker en Supercup in eigen land. Buiten de landsgrenzen veroverde het sterrenteam de Champions League, de Europese Supercup en het Wereldkampioenschap voor clubteams.

3. UEFA vijfsterrenstadion
Camp Nou voldoet aan alle criteria van de UEFA voor een vijfsterrenstadion, het hoogst haalbare. In Spanje is het één van de 5 stadions met deze status. De spelers van Real Madrid spelen ook in een vijfsterrenstadion met Santiago Bernabéu.

4. Staantribunes
Camp Nou is het grootste stadion van Europa. Na een verbouwing in 1994, waarbij de staantribunes werden vervangen door zittribunes, verlaagde de capaciteit van 115.000 naar bijna 100.000. Dat is alsnog 10.000 meer dan Wembley.

5. Het embleem
Tot 1910 speelden de Blaugrana met het stadsembleem op het shirt. Een ontwerpwedstrijd om een nieuw logo te bedenken werd gewonnen door Carles Comamala. Leuk detail: ontwerper Carles Comamala was ook speler van de club toen hij de wedstrijd won.

6. ‘Messi Space’
Superster Lionel Messi heeft een eigen ruimte in het stadion gekregen van de club. Op interactieve muren zijn alle doelpunten te bewonderen van de nummer 10 terwijl je tussen zijn 5 gewonnen ‘Ballons d’Or’ en 3 ‘gouden schoenen’ staat. Deze Messi Space is onderdeel van de Camp Nou Experience.

7. Europese grootmacht
FC Barcelona wordt met recht een Europese grootmacht genoemd. De club heeft een uniek record in handen: ze hebben sinds de start van Europese competities in 1955 nog geen jaar gemist.

8. 3.600-koppig koor
Bij de start van elke wedstrijd zingen de bijna 100.000 fans in Camp Nou mee met het clublied ‘El Cant del Barça’. Op 27 november 1974 werd het lied voor het eerst gezongen in het stadion, door een 3.600-koppig koor.

9. Nou Estadi del Futbol Club Barcelona
Pas sinds 2000 is Camp Nou de officiële naam van het beroemde stadion. Daarvoor was het ‘Nou Estadi del Futbol Club Barcelona’. Leden van de club kozen in een stemming Camp Nou als nieuwe naam. De verliezende optie was ‘Estadi Joan Gamper’.

10. Voetbalreis naar FC Barcelona
FC Barcelona is de meest geliefde bestemming voor voetbalreizen onder voetballiefhebbers. Met Equipo Voetbalreizen boek je de perfecte voetbalreis naar Barcelona. Kijk voor speelschema’s en meer op de website!

Alle berichten
Laatste berichten

Alle goals
Laatste goals